nedeľa 5. júna 2011

„Odvážni možno nežijú dlho, ale opatrní nežijú vôbec“ - úvaha

     V tomto citáte sa ukrýva významná životná pravda. Aj vývoj celého ľudstva, podľa mňa, je založený na skutkoch a činoch odvážnych ľudí.
     Ale čo odvaha vlastne znamená? Môj názor je, že pre každého z nás predstavuje niečo iné. Pre niektorých je napríklad vystúpenie pred davom ľudí odvážny skutok, ale na druhej strane skutoční speváci alebo rečníci s tým nemajú žiadny problém. Iní, zasa pokladajú skok s padákom, bungee -jumping a iné extrémne športy za veľmi odvážny čin. Ľudia, ktorí sa profesionálne venujú takýmto adrenalínovým  športom, to pokladajú za súčasť ich života, ktorí si vychutnávajú plnými dúškami.


     Odvaha podľa mňa znamená prekonanie vlastného strachu, trémy alebo ľudských hraníc.Všetci by sa mali pokúsiť prekonať svoj strach a byť odvážni. Mohli by spoznať nové, pre nich nepoznané okamihy života

Korčulovanie - Výklad

     V dnešnej dobe máme viac druhov športu. Medzi populárny šport 90.-tych rokov patrí aj jazda na kolieskových korčuliach.
     Je vhodná pre všetky vekové kategórie. Šetrí kĺby, organizmus pri tomto športe spaľuje kalórie a trénujete si celé svoje telo. Je to  vytrvalostný šport a je mimoriadne vhodný na chudnutie. Voľným tempom telo spáli približne toľko joulov, čo predstavuje  asi jeden kompletný obed. Jazda na kolieskových korčuliach je veľmi obľúbeným spôsobom trávenia voľného času pre mnohých ľudí. Môže byť aj ideálnym relaxom pre celú rodinu. Jazda na korčuliach je najlepšia cez krásne slnečné dni od jari až do konca babieho leta. Počas nej urobíte niečo pre svoje zdravie a naviac ešte aj spoznáte krásy prírody. Na korčuliach sa dostanete aj tam, kde nemôžu  chodiť autá. Pri korčulovaní nesmiete zabudnúť na vlastnú bezpečnosť. Potrebujete helmu a chrániče na kolená, lakte a zápästia.

     Existujú rôzne štýly korčulovania, od jednoduchého až po akrobacie vo voľnom štýle. Je len na vás , čo si vyberiete.